(Video) Guvernul Filip va lansa Programul de stat “Prima Casă 4”. Iată cine vor fi beneficiarii

234 de familii și 88 de tineri necăsătoriți și-au procurat locuințe în cadrul programului „Prima Casă”, guvernul filip, pdm, vlad plahotniuc, partidul democrat, reforeme 2018,

Programul Prima Casă se extinde – în luna iunie a acestui an ar putea să fie lansată o extensie a programului şi anume Prima Casă 4. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, care a mai precizat că acest proiect este o continuare a programului “Prima Casă 2”, transmite Publika.md.

“În iunie 2019 dacă se reuşeşte cu instaurarea guvernului, parlamentului, vom lansa Prima Casă 4. Este vorba de compensări pentru cei care lucrează şi sunt angajaţi oficial în câmpul muncii indiferent în care sector, dar după o formulă specială care ţine cont de contribuţia fiecăruia la bugetul public naţional”, a menţionat Ion Chicu.
 
Programul “Prima Casă 4” va fi destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare. Costul locuinţei nu trebuie să depăşească 1 milion de lei, iar rata inițială este de 10 la sută din preț. Astfel, programul va deveni mai accesibil atât pentru bugetari cât și pentru cei muncitorii din sectorul privat.
 
Amintim că programul Prima Casă 2 presupune compensaţii importante pentru bugetari. Mai exact, profesorii, medicii, polițiștii, militarii și alți angajaţi ai instituţiilor de stat, care vor să-şi cumpere o locuinţă prin intermediul programului, beneficiază şi de o compensaţie din partea statului în valoare de 50 la sută din suma creditului ipotecar, pentru o perioadă de 25 de ani. Iar Programul Prima Casă 3 este destinat pentru familiile numeroase din R. Moldova, statul le compensează acestora creditul ipotecar în funcţie de numărul de copii.
Total
0
Shares
Total
0
Share