Economie

VIDEO // Hrișca s-a scumpit, În câteva rețele de supermarketuri nu a mai fost adusă de două luni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Hrișca s-a scumpit, în unele lanțuri de magazine, și cu greu mai poate fi găsită. Se întâmplă în ultimele săptămâni, din cauza secetei sau a importului perturbat, se dau cu părerea vânzătorii de la piața Centrală din capitală, informează TV8

Și angajații de la supermarketuri recunosc faptul că, de la începutul pandemiei, marfa nu se livrează ca mai înainte, iar prețurile s-au majorat cu aproximativ 8 lei, ajungând pănă la 35 de lei pentru un kilogram. Totuși, prețurile variază de la un magazin la altul, iar la Piața Centrală, de exemplu, comercianții spun că acestea au rămas neschimbate.

Am mers în mai multe rețele de supermarketuri din Capitală, unde am aflat că hrișca nu a mai fost adusă de o lună sau chiar de două. Cel puțin asta ne-au spus vânzătorii în afara camerei de luat vederi. La un magazin am reușit să înregistrăm o discuție cu unul dintre angajați, care ne-a spus că astăzi produsul nu era disponibil în stoc nici la ei.

„Hrișcă de fapt la noi vine, dar foarte puțină, în cantități foarte mici, deoarece la depozit ea nu este. Asta este informația de la oficiul central. De la începutul pandemiei nu vine hrișca în mod normal. Poate să dăm comandă de 100 de pachete, dar ea vine doar 10, 20 pentru a putea fi repartizată pentru toată rețeaua de magazine. – S-a schimbat prețul? – Da, s-a mărit. Dacă era 27, acum poate să ajungă și la 35”.

Cumpărătorii pe care i-am intervievat în același magazin, ne-au spus că au observat scumpirile și lipsa produsului, însă nu-i afectează acest lucru prea mult.

„Am observat că în fiecare an lipsește hrișca. Totuși, eu cred că noi nu suntem
deprinși cu hrișca, putem accepta și o alternativă, crupe de porumb sau orez.”

„Nu e bine pentru noi, suntem pensionari, pensia e mică!”

Și la Piața Centrală din Capitală, prețul la hrișcă a fost ușor majorat, spune această comerciantă. Chiar și așa, aici poți cumpăra un kg cu aproximativ 25 de lei, în timp ce, în unele magazine, aceasta poate să coste și 50 de lei.

Iar această vânzătoare spune că nu mai are hrișcă în vânzare de vreo trei zile, iar ultima dată a vândut-o cu 26 de lei per kilogram.

În schimb, alți vânzători spun că nu duc lipsă de hrișcă și că o vind în regim obișnuit.

Cumpărătorii care vin în piață spun că nu prea au observat modificări mari la prețuri, dar au auzit că la magazine e mai scumpă.

În prezent, un pachet de hrișcă poate fi găsit în magazine la preț de aproximativ 35 de lei și mai mult, iar la Piața Centrală din Capitală, prețurile afișate astăzi variau între 25 și 30 de lei.

Citește și: Ediția a doua a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor” a ajuns în peste 80 de localități din Republica Moldova

loading...

Comments are closed.