Alte știri

VIDEO // Igor Dodon a avut o discuție în format videoconferință cu președintele rus, Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi șefi de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o discuție în format videoconferință cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, transmite Telegraph.md

În cadrul discuției a fost abordat un spectru larg de subiecte legate de interacțiunea dintre țările noastre în cadrul parteneriatului strategic. Igor Dodon a constatat dinamica în creștere continuă a relațiilor bilaterale, în pofida crizei pandemice.

Totodată, a fost acordată o atenție sporită unor teme de actualitate. Astfel, la 1 octombrie, va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus în format de teleconferință, iar la 2 octombrie, se va desfășura ședința Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică în format videoconferință.

De asemenea, cei doi șefi de stat au discutat despre evoluția negocierilor privind obținerea de către Republica Moldova a împrumutului rus în valoare de 200 mil. de euro., abordând chestiuni ce țin de semnarea unui acord cu privire la protecția socială, de acordare a asistenței umanitare din partea Federației Ruse pentru achiziția a 20 mii de tone de motorină pentru producătorii agricoli din Moldova. În acest scop, partea rusă este dispusă să ofere 500 milioane de ruble, iar prima tranșă ar putea fi transferată în zilele următoare.

„În continuare, am reiterat interesul părții moldovenești pentru procurarea vaccinului rus împotriva coronavirusului, după ce acesta va trece toate etapele de testare și va obține autorizația Organizației Mondiale a Sănătății.

În altă ordine de idei, am solicitat conducerii Federației Ruse să permită studenților din Republica Moldova, care învață în Rusia, să se prezinte la locul de studii. În context, m-am adresat omologului rus să examineze posibilitatea de a relua traficul aerian și feroviar dintre țările noastre.

Am convenit că pe marginea înțelegerilor la care am ajuns, în cel mai scurt timp va avea loc o discuție telefonică între prim-miniștrii ambelor state.” a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Putin i-a urat succes lui Igor Dodon în viitoarele alegeri prezidențiale din țara noastră

loading...

Comments are closed.