Oficial

VIDEO // Igor Dodon a avut o nouă întâlnire de lucru cu reprezentantul OSCE Thomas Mayr-Harting

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o nouă întrevedere cu diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting, reprezentant special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Întrevederea s-a desfășurat după negocierile pe care le-a avut domnul Mayr-Harting cu administrația distanță Nistrului și șefii misiunilor diplomatice din țările participante la formatul „5+2”.

„În cadrul întrevederii de astăzi, am făcut un schimb de opinii mai detaliat cu referire la un spectru larg de chestiuni ce țin de actuala stare de lucruri privind reglementarea transnistreană. O atenție deosebită a fost acordată unor astfel de subiecte precum libera circulație a cetățenilor, telecomunicațiile, funcționarea sistemului bancar, precum și perspectivele de realizare a unor inițiative noi care ar conduce la consolidarea încrederii.

Pe final, am exprimat interesul părții moldovenești pentru continuarea dialogului deschis la diferite nivele în vederea atingerii unui progres substanțial în reglementarea transnistreană”, a scris președintele pe Facebook.

La întrevedere a participat și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Citește și: Copiii asistentei medicale din Cahul ce a decedat din cauza COVID-19 au primit cetățenia română

loading...

Comments are closed.