Alte știri

VIDEO // Igor Dodon: „Deciziile importante pentru moldoveni nu mai sunt luate la noi acasă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon bate alarma, privind imixtiunea din extern în afacerile interne ale Republicii Moldova, transmite Telegraph.md

Dodon spune că la ora actuală Președinția este controlată direct de către oameni din Occident, iar în astfel de condiții Moldova nu mai este un stat suveran, ci o țară bananieră.

„Se atentează direct la statalitatea Republicii Moldova și acest lucru se face pe parcursul ultimilor zeci de ani și acest lucru se face sistematic. Și nouă ne pare că nu este un pericol, dar acesta este un pericol, pe o perioadă, nu atât de lungă. De acea, aici trebuie să ne consolidăm eforturile. Poziția mea aici a fost fermă și nu se va schimba niciodată.

În unele instituții de stat, deciziile nu sunt luate de cetățeni moldoveni, ci de diverși consilieri plătiți din străinătate, din diverse fonduri. Vi se pare corect acest lucru? Ce fel de stat suntem dacă deciziile sunt luate de un nene din străinătate? Nu mai suntem un stat, ci o republică bananieră, în care nu mai putem lua decizii în interesul cetățenilor noștri. O astfel de situație deja există în Președinție, unde deciziile și decretele sunt semnate doar după ce consilierii le verifică și le coordonează cu partenerii occidentali, care le plătesc lefurile.” a declarat Igor Dodon.

Citește și: Fost deputat român, condamnat pentru fapte de corupție, vrea să candideze la alegerile parlamentare din Moldova

loading...

Comments are closed.