Alte știri

Fost deputat român, condamnat pentru fapte de corupție, vrea să candideze la alegerile parlamentare din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cristian Rizea, ex-deputatul român condamnat în România pentru acte de corupție, și-a manifestat intenția de a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, din 11 iulie, în calitate de candidat independent. 

Rizea este condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Fostul parlamentar român a fost eliberat recent de către autoritățile din Republica Moldova. El s-a aflat în închisoare de la  sfârșitul anului trecut, dar a fost eliberat după ce a expirat termenul maxim de zile în care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată. 

Amintim că, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, președintele de atunci al Republicii Moldova, Igor Dodon. a semnat un decret prin care lui Rizea i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova.

Întrebat cum comentează intenția lui Rizea de a candida la alegerile din 11 iulie, Igor Dodon a răspuns în cadrul emisiunii Președintele răspunde:

„… trebuie să comentez fiecare cloun? Las’ să se înregistreze, care e problema?”.

loading...

Comments are closed.