VIDEO // Igor Dodon, după audierea părinților judecătorului Ion Chirtoacă: ”Maia Sandu, și tu ai o mamă?!”

Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, a criticat vehement acțiunile Comisiei Pre-Vetting, subliniind decizia acesteia de a audia părinții judecătorului Ion Chirtoacă.

Dodon a exprimat îngrijorarea că procedurile de vetting și pre-vetting, inițiate de Maia Sandu, au un scop precis: eliminarea judecătorilor și procurorilor care nu se conformează indicațiilor date de Sandu. Acesta a subliniat că aceste acțiuni reflectă o încercare de a controla justiția în beneficiul propriilor interese.

Mai mult, Dodon a criticat modul în care sunt tratate persoanele care nu sunt pe placul guvernului, exemplificând cu interogatoriul mamei unui judecător și contrastând aceasta cu percepția pasivă a sistemului față de alte cazuri controversate.

”Cred că toți cetățenii au realizat deja că toate aceste proceduri de vetting și pre-vetting, inițiate de Maia Sandu, urmăresc un singur scop – să elimine judecătorii și procurorii care nu îi urmează indicațiile Sandu. Ea are nevoie de o justiție de buzunar.

Ei se amuză pe seama celor care nu le sunt pe plac. Ce să mai spunem despre interogatoriul mamei unui judecător, care nu a fost pe placul lui Sandu. “Sistemul” vostru “nu observă” când Spînu cumpără o casă cu 400 000 de euro, spuneți că este normal, dar v-ați legat de judecător pentru faptul că părinții lui au lucrat în Italia și îi trimiteau bani pentru școală. Am mai întrebat despre asta anterior, voi întreb din nou: Maia Sandu, și tu ai o mamă?!”, a declarat Igor Dodon.

Secretarul executiv al PSRM a adus în discuție și concursul pentru funcția de procuror general, pe care l-a caracterizat drept un “circ”, acuzând anumite figuri politice de încercarea de a-și consolida puterea în detrimentul integrității sistemului judiciar.

”Concursul pentru funcția de procuror general a fost transformat într-un circ, Dragalin vrea deja clădirea universității pentru biroul său. Procurorul Furtună, care anul trecut a închis cazurile penale ale lui Recean, era bună pe atunci, dar acum, când a refuzat să execute ordinele și a început să demaște acest regim, a devenit rea. Iată reforma justiției a Maiei Sandu. Iată cine este Maia Sandu”, a mai declarat Dodon.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share