Alte știri

VIDEO Igor Dodon: La moment, suntem la scenariul doi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a ajuns la 125. Astfel, Republica Moldova a ajuns la scenariul doi, a anunțat președintele țării Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de Covid-19, transmite Unimedia.md

„Rog să fiți înțelegători și responsabili, pentru ca suntem la scenariul doi, atunci când am început să gestionăm această criza, am spus că suntem pregătiți pentru 4 scenarii. Scenariul doi presupunea că trecem de 100 de oameni infectați cu coronavirus și ajungem la 400-500. Noi suntem la scenariul doi, pentru care suntem pregătiți ca și în restul scenariilor”, a declarat președintele țării Igor Dodon.

In același timp, șeful statului a chemat la responsabilitate și a menționat că persoanele care nu se vor conforma deciziilor Comisiei Excepționale vor fi dur sancționate, astfel că până acum au fost înregistrate aproape 100 de procese.

„84 de procese verbale, întocmite de organele de poliție, 30 persoane juridice și peste 50 de persoane fizice, este vorba despre încălarări stabilite de organele de poliție referitor la încălcarea termenului de carantină, limitarea activității economice, atunci când unele persoane nu au respectat și au dus la îmbolnăvirea altor persoane”, a declarat Igor Dodon.

Astăzi, încă 16 cazuri de Covid-19 au fost confirmate în Moldova. Bilanțul a ajuns la 125. Anunțul a fost făcut de către Viorica Dumbrăveanu, ministru al Sănătății.

loading...

Comments are closed.