VIDEO // Igor Dodon: ”Moldova este implicată într-o cursă de înarmare împotriva Estului”

Igor Dodon, Maia Sandu
 

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a declarat că Moldova este implicată într-o cursă e înarmare împotriva Estului, ceea ce reprezintă o amenințare serioasă pentru securitatea țării. Potrivit lui Dodon, nu avem nevoie de arme și soldați NATO pe teritoriul nostru. El subliniază importanța menținerii păcii și neutralității în Republica Moldova.

”Moldova este implicată într-o cursă de înarmare împotriva Estului. Acest lucru este extrem de periculos pentru securitatea Republicii Moldova. Noi nu avem nevoie de arme și soldați NATO aici. Trebuie să păstrăm pacea și neutralitatea pe teritoriul nostru.

Dacă Maia Sandu dorește să se înarmeze, să plece în altă țară, unde are și alte cetățenii și să se înarmeze acolo. Să lase moldovenii în pace.

Noi suntem categoric împotriva participării reprezentanților Moldovei la Summitul NATO și alte acțiuni ale autorităților actuale. Sunt convins că dacă se pune problema implicării Moldovei în acțiuni militare, poporul moldovean va rezista acestor intenții.”, a declarat Dodon.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că va efectua o vizită oficială în perioada 11-12 iulie în Vilnius, Lituania, pentru a participa la Summitul NATO. Acest eveniment important reunește miniștrii de externe ai statelor membre NATO și ai statelor partenere invitate, oferind o platformă pentru discuții privind evoluțiile din domeniul securității și consolidarea parteneriatului cu Alianța Nord-Atlantică.

Total
0
Shares
Total
0
Share