Alte știri

VIDEO // Igor Dodon spune că cei din PAS vor începe represiuni politice: ”L-am supraviețuit pe Plahotniuc, o vom supraviețui și pe Maia Sandu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, că președintele Maia Sandu și partidul pro-prezidențial PAS, vor începe cel mai probabil, represiunile politice, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În acest context, Dodon spune că se așteaptă la represiuni inclusiv asupra sa și a colegilor săi, dar la fel cum a trecut prin astfel de perioade pe timpul lui Plahotniuc, așa va trece și peste perioada Maiei Sandu.

Liderul socialist le-a recomandat celor din PAS să se ocupe de dosarele de rezonanță ca furtul miliardului sau concesionarea aeroportului, însă Dodon este sigur că cei din PAS nu se vor ocupa de astfel de dosare pentru că vor ajunge până la persoana din Guvern care a votat anumite legi care au permis înfăptuirea unor astfel de infracțiuni, persoana în cauză fiind actualul președinte Maia Sandu.

”Noi nu am furat nimic. Nu am fost implicați în nici un fel de scheme. Eu din contra cred că când ei au să înceapă aceste anchete mai serioase, să nu se găsească tot pe dânșii. Lasă să se lămurească cu furtul miliardului despre care au uitat. Și să ajungă până la acela care a votat pentru asta în guvern. Lasă să lămurească cu aeroportul și să ajungă până la acela care a votat. Dosarele de rezonanță. Haideți! Eu am insistat în anul 2015 ca să fie creată prima Comisie parlamentară pentru ancheta furtului miliardului. Haideți! Noi nu am participat în astfel de chestii, nici eu, nici echipa noastră. Socialiștii atunci criticau chestia asta și scoteau oamenii în stradă.

Nu știu. Dacă ei vor începe represiunile politice, care la noi în Moldova nu au fost de pe timpul lui Plahotniuc, însă dacă se vor ocupa serios, atunci da, se poate de făcut ordine, de susținut pe același Stoianoglo, ceea ce el acum a trimis în judecată și pe miliard și pe alte chestii, atunci susțineți-l acolo, acum aveți posibilitatea. Și va merge totul înainte. Dar eu cred că ei aceste chestii nu le vor atinge, miliardul nu-l vor atinge, aeroportul nu-l vor atinge. Politic vor începe, desigur. Pe mine, pe alți colegii de-ai noștri. Dar noi deja am trecut prin toate astea, am supraviețuit pe timpul lui Plahotniuc, vom supraviețui și pe timpul Maiei Sandu”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Interviul președintelui Maia Sandu pentru EURONEWS: „Este sfârșitul domniei hoților din Moldova”

loading...

Comments are closed.