VIDEO // Igor Grosu, în cadrul întrevederii cu Mircea Geoană: ”Securitatea Republicii Moldova este o prioritate”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Oficialii au discutat despre agenda legislativă din această toamnă, în care securitatea țării și cea energetică se regăsesc printre priorități. „Securitatea Republicii Moldova este o prioritate și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a proteja cetățenii”, a spus Igor Grosu.

Șeful legislativului i-a mulțumit Secretarului general adjunct al NATO pentru sprijinul acordat în ultimii ani țării noastre, amintind că despre Republica Moldova s-a vorbit în premieră în cadrul Declarației Summitului NATO de la Vilnius din 11 iulie 2023, unde a fost accentuat dreptul suveran al țării noastre de a-și alege modelul de dezvoltare și cursul de politică externă fără careva ingerințe din exterior. În context, Igor Grosu a menționat că Republica Moldova are nevoie în continuare de expertiză pentru întărirea capacității de apărare și a securității energetice, prevenirea atacurilor cibernetice, hibride și de dezinformare.

„Republica Moldova și NATO vor coopera în continuare, deoarece avem nevoie de parteneri pe care poți să te bazezi necondiționat și care au respectat întotdeauna neutralitatea constituțională a țării”, a declarat Președintele Parlamentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share