Alte știri

VIDEO // Îmbrânceli între Andrei Năstase și un consilier al lui Șor, în timp ce Alexandr Slusari se afla la tribuna CMC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Subiectul cu privire la includerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău a stârnit dispute între consilierii Platformei DA și consilierii Partidului Șor. După ce a fost prezentată solicitarea de către o locuitoare a localității și susținerea acestei inițiative de Platfroma DA, aceasta a stârnit discuții în contradictoriu între Andrei Năstase, Valerii Klimenco și Serghei Burgudji, scrie replicamedia.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„A fost elaborat un proiect de decizie de Platforma DA și un proiect de lege în Parlament de către Alexandr Slusari cu privire la extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie. Avem solicitarea locuitorilor din Floreni, avem solicitarea Consiliului Local Floreni. Avem disponibilitatea colegilor noștri de la nivel raional Anenii Noi. Toate argumentele de ordin social, economic, juridic au fost expuse într-o notă informativă la nivelul Parlamentului. Facem apelul către consilierii municipiului Chișinău, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, să susțină acest demers al Platformei DA”, a declarat Andrei Năstase.

DOC / ULTIMA ORĂ // În locul contrabandistului Alexandru Catan, PAS-ul Maiei Sandu bagă în lista electorală un peledemist certat cu integritatea

Locuitorii satului Floreni au fost prezenți la ședința CMC, care au argumentat poziția lor și de ce solicită includerea satului Floreni în componența CMC.

„Prezența noastră vine cu o mare rugăminte. de an ide zile vrem să aparținem Chișinăului. faptul că facem parte din Anenii Noi aduce doar minusuri. To ce este legat de mdicină, probleme sociale, toate problemele le clarificăm cotra plată în Chișinău. 70% dintre copiii noștri învață în Chișinău, copii de vârste preșcolară merg la grădinițe în Chișinău. Cu Anenii Noi suntem legați doar din punct de vedere documental,” susține o locuitoare a satului Floreni.

Într-o intervenție, consilierul Partidului Șor, Valerii Klimenko a spus că „dacă vom începe să luăm în municipiu alte localități, credeți că este corect față de chișinăuienii care finanțează și muncesc? Ei vă vor promite la următoarele alegeri includere altor 200 de suburbii. Cu acest subiect trebuie să se ocupe statul, nu autoritățile municipale.”

Drept replică locuitoarea a subliniat că „satul este dezvoltat, are apă, canalizare, infrastructură este ok”.

La tribuna CMC a fost prezent și deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, care a prezentat proiectul de lege cu privire la acest subiect și precizând că dacă va fi aprobat, satul Floreni ar putea deveni componentă a municipiului Chișinău în 2022.

În timpul intervenției lui Alexandr Slusari, un alt consilier la Partidului Șor, Serghei Burgudji, a dorit să ia cuvântul de la microfon, fiind nemulțumit de prezența lui Alexandr Slusari la ședința CMC, dar nu a fost lăsat. Andrei Năstase i-a spus că va lua cuvântul „atunci când Alexandr Slusari va termina discursul”.

loading...

Comments are closed.