Alte știri

VIDEO // În timp ce Năstase așteaptă să cedeze, Maia Sandu a anunțat deja că va CANDIDA pentru funcția de deputat la Hîncești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu va candida pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor repetate din circumscripția Hîncești. Lidera PAS a declarat că a luat deja o decizie în acest sens împreună cu partidul pe care-l conduce, dar și ea personal își dorește să revină în Parlament.

Sandu a încercat să-și motiveze decizia precum că PAS ar avea cea mai puternică echipă politică la Hîncești.

„Da am avut o propunere, noi avem o echipă foarte puternică la Hîncești, suntem partidul cu cea mai puternică echipă la Hîncești, deci colegii mei ar dori ca eu să candidez acolo.”, a declarat Sandu.

La întrebarea moderatorului emisiunii dacă și dânsa personal își dorește să candideze la Hîncești pentru funcția de deputat, Maia Sandu a răspuns cu un „DA” ferm.

„Da, pentru că este o circumscripție pro-europeană și o circumscripție pe care am dori cu onoare să o reprezentăm în Parlament.”, a punctat lidera PAS.

Decizia Maiei Sandu se pare că-l va întrista pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a declarat în cadrul unui interviu că așteaptă de la foștii colegi din PAS ca să cedeze, așa cum a cedat el în anul 2016 în favoarea Maiei Sandu.

„Mi se pare că ar trebui cu toții să conștientizăm că e nevoie de unitatea tuturor forțelor naționale, democratice, să facem front comun, ca să venim cu un candidat puternic la Hîncești, deoarece este riscul destul de mare să pierdem acolo. Va fi un exercițiu înainte de prezidențiale. Aici ar trebui să vedem și altruismul altora, altruism în  interesul public, în interes național.”, a declarat Năstase.

Telegraph.md amintește că pe circumscripția 38 Hîncești, se vor organiza alegeri parlamentare repetate, după ce fostul deputat PDM, Alexandru Botnari, a renunțat la mandatul de deputat în favoarea mandatului de Primar al municipiului Hîncești.

Citește și: SONDAJ // PPDA nu ar accede în Parlament. PAS cumulează tot mai multe voturi din cadrul Blocului ACUM

loading...

Comments are closed.