(video) Încă o lovitură pentru diaspora din partea Maiei Sandu: Candidez pe diaspora pentru mai multe fotolii de deputat

Pascuda, Pas Decisiv, Bloc electoral comun,Maia Sandu, Andrei Nastase, Pas cu Da, PAS, Platforma DA, omul saptaminii, bloc electoral comun

În cadrul emisiunii “Glavnoe”, de la postul de televiziune TVC 21, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a mărturisit care sunt scopurile reale ale blocului ACUM care țin de desemnarea acesteia în calitate de candidat pe circumscripția 50, care cuprinde Europa de Vest.

Nu este vorba despre o demonstrație de respect, așa cum spunea Andrei Năstase. De fapt se urmărește obținerea unui număr mai mare de mandate pe listele de partid. În cadrul emisiunii, Maia Sandu a spus că s-a examinat posibilitatea ca aceasta să candideze pe o circumscripție națională, unde blocul ACUM ar avea șanse. În urma unor analize mai detaliate, însă s-a constatat că pentru alianța PAS, PPDA și PLDM ar fi mult mai convenabilă candidatura Maiei Sandu pe circumscripția 50, din Europa de Vest.

Argumentul de bază a acestei decizii este numărul total de alegători pe circumscripție. Dacă în cazul unor circumscripții naționale, este vorba desre câteva zeci de alegători, în cazul circumscripției 50 este vorba despre câteva sute de mii de alegători. Astfel, conform declarațiilor Maiei Sandu, dacă ar candida pentru o circumscripție din cadrul țării, ar putea mobiliza alegători pentru maxim un mandat în plus pe listele de partid, în timp ce în cazul circumscripției cu numărul 50, blocul ACUM mizează să obțină 5 mandate pe listele de partid.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, organizată de cădre blocul ACUM, Maia Sandu a fost înaintată pentru circumscripția 50, pe diaspora din Europa de Vest. Acest lucru a stârnit nemulțumirea mai multor fruntași ai diasporei care au acuzat-o pe Maia Sandu de ipocrizie și trădare spunând că nu este corect ca ea să candideze pe circumscripția ce aparține diasporei, ea ne fiind cu reședința peste hotarele Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share