VIDEO // Individ din organizația criminală „Chitaeț”, reținut pentru distribuire de droguri

Ofițerii Direcției pentru Combaterea Criminalității Organizate și Direcției de Urmărire Penală a INI, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, anunță reținerea unui membru al organizației criminale ”Chitaeț”, care-și folosea copilul în vârstă de doi ani cu rol de deghizare atunci când distribuia droguri clienților.

Deseori, acesta era însoțit de concubina sa, care urmează și ea să fie audiată în calitate de bănuită. În unele cazuri, copilul era transmis și către persoanele de încredere, pentru a ridica drogurile din diferite locații ascunse, precum parcuri, scuaruri și fâșii forestiere. Aceștia vindeau drogurile chiar din apartamentul în care locuiau, pe o perioadă de mai multe luni, potrivit probelor obținute de autoritățile legale.

Reținerea autorității criminale a avut loc într-o benzinărie, urmată de percheziționarea automobilului și domiciliului său. Din aceste locații au fost ridicate droguri ce urmează să fie supuse expertizei, accesorii destinate vânzării lor, precum și un revolver fabricat în Ucraina, deținut ilegal.

După reținerea bărbatului în vârstă de 43 de ani, procurorii PCCOCS i-au adus învinuirea și au obținut plasarea sa în arest preventiv pentru 30 de zile, în scopul continuării investigațiilor și pentru pregătirea dosarului în vederea trimiterii acestuia în judecată. În prezent, Curtea de Apel Chișinău examinează și activitatea sa în cadrul organizației criminale ”Machena”.

Anterior, bărbatul a fost deținut în diferite perioade începând din 2007, totalizând aproximativ 10 ani de detenție, inclusiv pentru trafic de droguri. Menționăm că, în perioada în care a fost încarcerat în Penitenciarul nr. 13 – Chișinău, acesta îndeplinea și rolul de „supraveghetor” în cadrul organizației criminale ”Chitaeț”, în intervalul 2017-2019, precum și funcția de responsabil al haznalei organizației.

Investigațiile penale sunt în curs de desfășurare, în timpul cărora persoanele implicate beneficiază de prezumția de nevinovăție, conform legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share