Politic

(Video) Întâlnire emoționantă: Premierul Filip și-a revăzut dirigintele din anii de școală

Pinterest LinkedIn Tumblr

În virtutea agendei politice foarte încărcate, Premierul Republicii Moldova Pavel Filip a găsit timp și astăzi a revenit în satul de baștină pentru ași revedea foștii dascăli și ai felicita cu ocazia Zilei Profesorului.

„Mi-am revăzut dirigintele din anii de școală, dar și o parte dintre profesorii din Pănășești (Strășeni), unde am crescut. Am avut parte doar de profesori buni și foarte buni, care mi-au educat valori care mă ghidează și acum, în activitatea de prim-ministru. Am discutat și despre regândirea sistemului de educație. Așa cum o casă are nevoie de fundament, așa și noi avem nevoie de o viziune de la care să pornim. Împreună o vom construi. La mulți ani, iubiți învățători!”, le-a urat Pavel Filip.

Vedeți video mai jos:

Recent Guvernul Filip a majorat alocațiile pentru tinerii pedagogi din Republica Moldova de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei pentru fiecare. Iar de la 1 septembrie curent, Ministerul Educației a majorat salariul tuturor profesorilor cu 8%. Iar din 2019 toți profesorii vor primi un suport anual de 2 000 de lei pentru procurarea materialelor didactice.

loading...

Comments are closed.