(Video) Interviu cu Monica Babuc: Guvernul Filip a fost unul dintre cele mai bune pe care le-a avut R. Moldova

Briefing de presă susținut de Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, pdm plahotniuc, partidul democrat, fapte nu vorbe, democratie moldova, guvernul filip, 

Fosta ministră a Educației, acutala vicepreședintă a Parlamentului, Monica Babuc, a acordat un interviu pentru Radio Europa Liberă, în care a vorbit despre reușitele și eșecurile fostului guvern, dar și despre provăcările care stau în fața noului guvern. Potrivit doamnei Babuc, Guvernul Filip a fost unul dintre cele mai bune pe care le-a avut R. Moldova, după independență încoace.

Guvernul Filip a fost învestit în funcție în ianuarie 2016 și a fost activ până în iunie 2019. Acest Executiv a fost învestit într-o perioadă de criză politică, economică și socială gravă, cauzată de furtului miliardului din BEM în perioada precedentă. Totuși, cu susținerea PDM în Parlament, Guvernul Filip a reușit o serie de reforme importante.

Nu le vom enumera pe toate, însă vom aminti de: reducerea numărului de ministere de la 16 la 9, majorarea salariilor la profesori, polițiști, medici și alte categorii de bugetari, reforma pensiilor, s-au procurat zeci de ambulanțe noi în satele și orașele Moldovei, s-au construit mii de km de apeduct și canalizare, în premieră pentru țara noastră au ajuns la închisoare și politicieni nu doar oameni simpli care sunt pedepsiți când încală legea, s-a inițiat programul pentru tineri Prima Casă, numai în 2018 s-au făcut peste 1600 km de drum. Acestea sunt realizări resimțite direct de cetățeni și ar fi bine să fie cotinuate de Guvernul Sandu.

Mai jos urmăriți discuția jurnalistului Vasile Botnaru cu Monica Babuc. S-au abordat inclusiv subiecte ce țin de retragerea lui Platotniuc din fruntea PDM și de planurile de viitor ale Partidului Democrat în calitate de formațiune de opoziție. Amintim că pe 27 iulie, PDM își va alege o nouă conducere.

Total
0
Shares
Total
0
Share