Alte știri

VIDEO // La IGSU a avut loc exercițiul de stat major, realizat în cadrul proiectului PPRD East 3

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 30 iunie – 1 iulie 2021 în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut  exercițiul de stat major, realizat în cadrul Programului în domeniul prevenirii, pregătirii şi reacţionării la dezastrele naturale şi antropogene în zona de est (PPRD EAST 3).

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Exercițiul este desfășurat pe baza tehnologiilor informaționale cu scopul îmbunătățirii sistemului de cooperare și coordonare în lichidarea consecințelor situațiilor excepționale posibile în țările membre a Parteneriatului Estic.

Timp de două zile reprezentanții instituțiilor implicate în managementul situațiilor excepționale își vor testa capacitățile în cooperare și coordonare informațiilor și deciziilor care trebuie să fie luate în cazul declanșării situațiilor de urgență pe teritoriul țării.

Exercițiul include analiză și discuții necesare pentru stabilirea celor mai bune practici care trebuie să fie dezvoltate și implementate în sistemul național de coordonare a managementului situațiilor de criză.

Conform scenariului propus, participanții cooperează și coordonează gestionarea consecințele inundațiilor, în condiții  de pandemie COVID-19, fiind activat Mecanismul Protecției Civile a Uniunii Europene. În cadrul aplicațiilor sunt evaluate procesele practice, ghiduri strategice, ceea ce  poate contribui la creșterea nivelului de pregătire a instituțiilor implicate în managementul situațiilor de urgență.

Totodată, participanții testează platforma electronică în regim on-line care oferă posibilitate de a analiza toate activitățile întreprinse de fiecare participant.

Proiectul derulat PPRD EAST 3 este realizat în perioada 2020-2024 cu scopul diminuării riscurilor situațiilor excepționale în țările membre a Parteneriatului Estic cu implicarea Mecanismului Protecției Civile al Uniunii Europene.

loading...

Comments are closed.