Social

(VIDEO) Mai multe încălcări au fost găsite în urma controlului mai multor gherete în parcurile capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma controalelor a mai multor gherete din Chișinău, care s-au desfășurat din ordinul vice-primarului Nistor Grozavu, au fost găsite mai multe încălcări.

Colaboratorii MAI au desfășurat astăzi 38 de percheziții a agenților economici care dețin gherete în parcul Ștefan cel Mare, scuarul Catedralei și parcul Dendrariu. În urma controalelor au fost depistate mai multe încălcări. În primul datele aparatelor de casă nu coincid cu sumele reale. Alte încălcări au fost depistate în documentele de cumpărare a mărfii, păstrarea mărfii în condiții antisanitare.

În urma perchezițiilor, la agenții economici au fost găsiți 600 mii de lei a căror proveniență nu a putut fi explicată, dar și mărfuri în valoare de 500 mii de lei fără nici un document de origine. Poliția la fel a descoperit mai multe documente care țin de așa zisa contabilitate neagră.

Perchezițiile s-au desfășurat în urma procesului penal inițiat la data de 3 octombrie, anume evaziune fiscală și activitate comercială ilegală. Dacă se va demonstra vina persoanelor implicate în aceste dosare, există riscul privațiunii de libertate pentru un termen de la 3 pînă la 5 ani.

Anterior, Primăria Municipiului Chișinău a decis demontarea tuturor gheretelor din Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt dar și din Scuarul Catedralei.

loading...

Write A Comment