Social

(video) Mai multe termometre au fost stricate la o grădiniță din capitală! O mamă suspectată de acest lucru

Pinterest LinkedIn Tumblr

În după amiaza zilei de 7 noiembrie angajații IGSU au fost alertați la o grădiniță de pe strada N. Costin din capitală, după ce mai multe termometre cu mercur s-au spart.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în jurul orei 14. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN  care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Potrivit IGSU, pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart.

În  încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției.  Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur.

În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe e necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc. Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Conform publicației Deschide.md, incidentul a avut loc în vestiar și ar fi fost provocat de o femeie care venise să-și ia copilul de la grădiniță. Aceasta, din neatenție, ar fi atins cutia cu termometre care se afla pe un dulap, iar ulterior termometrele au căzut pe podea și s-au făcut țăndări.

loading...

Comments are closed.