VIDEO // MAI prezintă harta interactivă care va permite monitorizarea persoanelor aflate în carantină

A fost creat un program care permite sistematizarea și examinarea persoanelor care vin în Republica Moldova, câte persoane au completat fișele epidemiologice și cât de corect.

Datorită unei hărți interactive vor fi monitorizate persoanele revenite de peste hotare și cele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19, aflându-se în carantină.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a menționat că polițiștii monitorizează online toate persoanele plasate în carantină.

„Este vorba despre o hartă interactivă cu privire la datele aferente a cazurilor suspecte de COVID-19. Este o hartă la nivel național cu privire la persoanele care sunt în atenția oamenilor legii și care trebuie să respecte regimul de autoizolare timp de 14 zile impus de autorități. Pentru asigurarea acestui sistem sunt incluse datele din fișele epidemiologice”, menționează șeful Centrului de analiză a informaţiilor al Inspectoratului General de Poliţie, Ion Botnari.

Această hartă permite să fie verificat numărul persoanelor autoizolate în fiecare raion și chiar sat, informații la nivel de primărie. De asemenea, poate fi verificată și adresa unde trebuie să se afle persoană aflată în carantină, dar și motivul pentru persoana se află la evidență. În cazul persoanelor revenite de peste hotare, este indicată și țara de unde a revenit, data la care fiecare persoană a traversat frontiera și modalitatea ( aeroport sau calea terestră).

Programul va putea fi utilizat şi de lucrătorii medicali. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, această hartă nu poate fi accesată public din motiv că conține date cu caracter personal.

În prezent, peste 20 de mii persoane suspecte de COVID-19 sunt în regim de izolare pentru 14 zile.

Citește și: Mitropolia răspunde: Va fi adusă sau nu lumina sfântă din Ierusalim în acest an

Total
0
Shares
Total
0
Share