Politică

VIDEO // Maia Sandu a cerut fabricarea dosarelor penale pe numele oponenților ei politici Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu ar fi cerut tragerea la răspundere penală a unor politicieni din opoziție, informează INDEX

Despre aceasta a anunțat Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care susține că o listă în care figurează numele acestor politicieni a fost prezentată la ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august.

Stoianoglo a subliniat că această solicitare este ilegală și a acuzat șeful statului de abuz și încălcare a legii.

Procurorul General a îndemnat Președinția să facă publică atât lista persoanelor, la care a cerut să fie pedepsiți penal, precum și stenograma ședinței CSS din 10 august.

Totodată, Stoianoglo a declarat că Maia Sandu ar fi cerut dosare penale în raport cu unii deputați din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Spre exemplu, Sandu a insistat să fie cercetați penal Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin.

El a subliniat că e vorba de politicieni din opoziția parlamentară, dar nu sunt din fracțiunea Șor.

Pe final, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a comparat-o pe șefa statului, Maia Sandu cu ex-liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Stoianoglo, Maia Sandu a invitat la raport șefii procuraturilor specializate, fapt care este ilegal și „așa ceva nu a făcut nimeni, poate doar Plahotniuc”.

Citește și: NEWS ALERT // Maia Sandu și Igor Grosu ar putea fi trași la răspundere penală

loading...

Comments are closed.