VIDEO // Maia Sandu recunoaște în premieră că nu are soluții pentru majorarea pensiei până la 2000 de lei

Maia Sandu, PAS, alegeri prezidentiale, alegeri 2020, A2020

Maia Sandu recunoaște în premieră că nu are soluții legale pentru majorarea pensiei până la pragul minim de 2000 de lei, așa cum promite în programului electoral, dar și în fața alegătorilor.

Despre aceasta a răspuns chiar candidata PAS în cadrul emisiunii de dezbateri electorale ”Eu vreau să fiu Președinte” de la PRO TV Chișinău.

Întrebată despre cum va crește pensiile în lipsa acestor împuterniciri constituționale, Maia Sandu a răspuns că președintele poate să anunțe acest obiectiv și să-l includă într-un program de activitate, așa cum a făcut-o și ea în propriul program electoral, după care să fie solicitați parlamentarii și miniștrii să-l realizeze.

Potrivit măsurii nr. 3 din programul electoral, Maia Sandu anunță că se angajează să crească pensia minimă la nivelul pragului sărăciei absolute – 2 000 de lei pe lună, dar nu menționează că un șef de stat ce este lipsit de orice suport parlamentar nu poate realiza un așa angajament electoral.

Amintim că Maia Sandu se bucură de suportul a doar 14 deputați PAS, iar foștii parteneri de alianță nu o susțin în acest scrutin electoral.

Maia Sandu a distrus Blocul ACUM și are o încăpăținare pionerească ”Doar eu”, susține un fruntaș al PPDA

Total
0
Shares
Total
0
Share