Alte știri

VIDEO // Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua comemorării victimelor fascismului

Pinterest LinkedIn Tumblr

De Ziua comemorării victimelor fascismului, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a depus flori la Complexul Memorial Eternitate, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Astăzi se împlinesc 80 de ani de când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică, 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Acest război a intrat în istoria omenirii ca fiind cel mai sângeros care a luat viața a peste 26 de milioane de oameni. Poporul nostru, la fel ca popoarele tuturor celorlalte țări care au luptat cu fascismul, a trecut prin greutăți și suferințe inumane.

Din anul 2002, pe 22 iunie în Republica Moldova este consemnată Ziua comemorării victimelor fascismului. Este o zi a memoriei, o zi în care îi pomenim pe toți cei care au luptat, cei care au căzut pe câmpul de luptă. Totodată, astăzi deplângem milioane de victime ale torturii în lagărele de concentrare naziste, ale bombardamentelor, foamei și suferinței extreme. Este o filă dureroasă din istoria omenirii care trebuie păstrată vie în amintire pentru a nu mai admite asemenea tragedii”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Citește și: VIDEO // Gheorghe Cavcaliuc dezvăluie cum a procedat cu oamenii care au încercat să-l mituiască

loading...

Comments are closed.