Social

(video) Moldovenii despre faptul că PAS susține homosexualii: „Maia Sandu să fie singură de asta… Să lase poporul în pace!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Duminica trecută, la Chișinău, a fost organizat un marș al minorităților sexuale. La fel ca în anii precedenți, aceștia au marșăluit pe străzile capitalei cerând să le fie respectate drepturile și să nu fie discriminați. La marș s-au alăturat și unii politicieni, printre care deputatul PAS Dumitru Alaiba care s-a solidarizat cu comunitatea LGBT din Moldova.

Resporterul Telegraph a mers astăzi și a întrebat oamenii ce părere au despre evenimentul de duminică. Părerile au fost împărțite, dacă unii susțin că asemenea marșuri ale homosexualilor sunt ok, alții dinpotrivă le văd negativ și sunt pentru promovarea familiei tradiționale.

„Noi suntem creștini și nu trebuie să ne ocupăm cu așa ceva”, a declarat un trecător. „Nu are importanță, chiar și dacă fac marșuri asta e treaba lor și numai a lor”, este opinia unui tânăr. „Cred că ne considerăm o societate democratică și mă bucur că este oportunitatea pentu diferite grupuri de persoane să se exprime liber”, a spus o domnișoară. „Eu sunt foarte, foarte împotrivă din cauză că sunt niște lucruri care spurcă pământul. Noi suntem un popor creștin și normal că nu ar trebui să permitem aceste lucruri”, a declarat un profesor.

Oamenii, în general, s-au arătat revoltați că partidul condus de Maia Sandu susține minoritățile sexuale în Republica Moldova. „Acestea sunt niște probleme politice care depind de Europa, eu sunt pentru integrare europeană dar sunt niște lucruri pe care ni le impun cam cu de-a sila, ni le bagă pe gât”, a spus un bărbat. „Nu, Domane ferește, Maia Sandu dacă vrea, să fie singură de asta, dar să lase poporul în pace, fără homosexuali”, este opinia altui bărbat. În schimb o tânără vede pozitiv acțiunile PAS: „Ei demontrează că se implică în comunitate și asta e bine”. Un pensionar susține că: „Maia Sandu e fată mare și ea caută ceva… mare, dar eu nu socot că asta-i drept… ea nu știe ce face”. 

Referitor la faptul dacă o familie de homosexuali ar avea dreptul să înfiieze copii, unii sunt de acord, dar majoritatea sunt categoric împotriva unei asemenea legi în țara noastră. Acestea au fost opiniile cetățenilor cu care am discutat astăzi la Chișinău. Și dvs vă puteți expune părerea la acest subiect printr-un comentariu mai jos. În continuare urmăriți reportajul video realizat de Telegraph.md – Vizionare plăcută!

loading...

Comments are closed.