(video) Nantoi a răbufnit a “modestie” în direct și a contrazis-o pe Maia Sandu: “Eu sunt cel mai experimentat. Am propus discuții fără presă!”

Oazu Nantoi, ACUM, blocul ACUM, pas, pas cu da, fractiunea pas, Nantoi despre negocieri, traseisti politici, transfugi politici, negocieri cu PSRM, Nastase vrea negocieri cu Dodon, alegeri parlamentare 2019

Deputatul fracțiunii PAS, traseistul politic Oazu Nantoi, a răbufnit a “modestie” în direct la TVR Moldova. În cadrul emisiunii “Punctul pe azi”, traseistul politic care a ajuns deputat pe lista blocului ACUM s-a lăudat că este cel mai experimentat politician din cadrul binomului PAS cu DA, asumându-și mai multe inițiative.

Fiind întrebat care ar fi soluția de a ieși din actuala criză politică, traseistul politic Nantoi a ținut să sublinieze că el a venit cu propunerea creării grupului de lucru care să negocieze cu PSRM și a ghidat în acest sens tinerii deputați ai binomului PAS cu DA.

“Eu sunt cel mai experimentat deputat… Eu mă uit cu simpatie la deputații blocului ACUM care-s copleșiți de emoții și îi ghidez spre realismul politic. Anume din aceste considerente eu am propus ideea care a fost acceptată, privind crearea grupului de lucru din partea blocului ACUM… Eu fac parte din acest grup de lucru… Ideea este că fără mare tam-tam, fără camere de luat vederi să ne așezăm la masa de negocieri ca persoane responsabile (n.r., cu fracțiunea PSRM), să analizăm situația, să propunem politicienilor spre aprobare politică și dacă se ajunge la un compromis îl anunțăm public. Dacă nu, atunci mergem la alegeri anticipate care convin Partidului Democrat din Moldova.”, a declarat Oazu Nantoi.

Declarația lui Nantoi se bate însă cap în cap cu declarațiile anterioare făcute de Andrei Năstase, dar și șefa lui de partid, Maia Sandu. Astfel, liderii fracțiunilor PAS și Platforma DA au declarat în repetate rânduri că nu acceptă decât discuții în prezența reprezentanților presei, discuții care în viziunea lui Nantoi reprezintă show-uri și tam-tam politic. Mai mult decât atât, Andrei Năstase sa și contrazis în declarații, pe data de 12 martie 2019 spunând că nu negociază votul primit și refuza categoric discuțiile cu PSRM, ca ulterior, pe data de 1 aprilie 2019, același Năstase să declare că invită fracțiunea socialiștilor la discuții în biroul fracțiunii PPDA, insistând ca la discuții să participe și presa.

“Discuțiile pot avea loc doar în prezența presei, pentru ca toată lumea să audă și să vadă ce se întâmplă la aceste discuții.”, a declarat Maia Sandu.

Revenind la Oazu Nantoi, amintim că acest politician a fost membru la mai multe partide politice. În anul 1989, alături de Iurie Roșca care a trădat cursul pro-românesc al țării ulterior, acesta conducea Frontul Popular, mai mult de atât, Nantoi ocupă funcția de vicepreședinte al Sfatului Frontului Popular. Aventura lui Nantoi nu a durat mult alături de Roșca, iar în 1990 acesta formează Partidul Social Democrat.

În 1996, PSD-ul lui Nantoi îl susţine deschis pe Petru Lucinchi la alegerile prezidenţiale, singurul partid care a făcut acest lucru. În 2004, Oazu Nantoi vinde PSD-ul lui Eduard Muşuc, un proiect politic al comuniştilor lui Voronin. La alegerile locale din 2007, Oazu Nantoi sare cu parașuta pentru a demonstra susținerea sa față de Vlad Filat.

În 2009, Oazu Nantoi aderă la Partidul Democrat din Moldova şi îl susţine activ pe Marian Lupu. Iar din 2009 până 2010, Nantoi a fost deputat pe listele PDM. Traseistul Nantoi pleacă din PDM, pentru a adera, în 2015, la PPEM-ul lui Iurie Leancă. La alegerile locale din 2015, Nantoi îl susține Dorin Chirtoacă, dar devine consilier municipal pe listele PPEM.

În anul 2016, chiar dacă ocupa funcția de prim-vicepreședinte al PPEM, iar Iurie Leancă, liderul acestuia participa la alegerile președintelui Republicii Moldova în calitate de candidat, acesta decide să o susțină pe Maia Sandu, motiv pentru care a fost exclus din partidul din care făcea parte. Iar în 2019 deja, Oazu Nantoi ajunge din nou deputat, de data aceasta pe lista blocului ACUM. Nantoi a candidat și pe circumscripția Sângerei, dar a pierdut rușinos în fața democratului Gheorghe Brașovschi.

Total
0
Shares
Total
0
Share