(video) NEGOCIERI vs INDICAȚII, explicația lui Pavel Filip: „Noi am purtat negocierei cu FMI, ei execută indicaţii de la FMI”

Pavel Filip, FMI, Maia Sandu, acord cu FMI, alianta Kozak, ACUM, PSRM, ACUM-PSRM, alianta de guvernare, majoritate parlamentara, PDM, imprumut de la FMI, mai multe datorii de stat, datoria de stat creste, PD

Fostul Prim-ministru democrat, Pavel Filip, a explicat în cadrul unei emisiuni televizate că PDM spre deosebire de PAS-PPDA-PSRM, sau așa-numita Alianță Kozak, purta negocieri cu finanțatorii externi, pe când actuala guvernare doar execută indicații.

“????????? ?? ???????̦??
Există o ”mică” diferență între guvernarea #PDM și guvernarea PSRM-ACUM: noi am purtat ????????? cu FMI, ei execută ???????̦?? de la FMI. În orice situație, trebuie să te gândești mai întâi la interesele țării. 
Anularea facilităților, impozite mai mari pentru oameni cu venituri mici, tarife majorate, creșterea taxelor pentru sectorul HoReCa: ce au de câștigat cetățenii din toate acestea?
Asta se întâmplă când la putere avem nu profesioniști, ci oportuniști. Dragi guvernanți, deschideți ochii la întâlniri, nu dați din cap și acceptați tot. Argumentați, explicați, convingeți. ????̆ ?????̦?. ????̆ ??̆ ????̆.”, se spune în mesajul lui Pavel Filip.

Amintim că Prim-ministrul Maia Sandu a semnat un Acord cu FMI prin care a împrumutat statul cu 46,5 milioane de dolari. Ulterior, ministrul de Finanțe, Natalia Gavrilița, a anunțat majorarea mai multor taxe și impozite, printre care și majorarea de la 10 la 20% a cotei TVA pentru HoReCa, fapt care a produs nemulțumirea și chiar închiderea mai multor localuri în semn de protest. Agenții economici susțin că această majorare de taxe are un efect negativ asupra economiei și mulți dintre ei vor fi nevoiți să-și închidă afacerile și să plece din țară.

„Unul din membrii noştri mi-a spus că în timp de două-trei luni părăseşte funcţia de restaurator şi îşi închide businessul şi pleacă peste hotare. Sunt sigură că foarte mulţi vor face acelaşi lucru. Sau pur şi simplu vor târâi datoriile în spate ani de zile pentru că nu vor putea face faţă”,  a menţionat Preşedintele Asociaţiei Restaurantelor din Moldova, Aneta Zasaviţchi.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share