Politic

(video) Nota 2 la istorie! Maia Sandu nu cunoaște când s-a încheiat cel de-al doilea război mondial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, se pare că are probleme cu cunoștințele în domeniul istoriei. În cadrul unui eveniment dedicat zilei de 9 mai, aceasta a declarat că ultima zi de război a fost cea de 9 mai, pe când se cunoaște că 2 septembrie 1945 a fost ziua când a capitulat Japonia.

Se pare că în alte condiții, Maia Sandu ar putea fi distrusă de propria sa armă, camerele de luat vederi de la examenele de Bacalaureat. Pe facebook a apărut un video în care se pun la dubii cunoștințele liderei PAS în domeniul istoriei. Secvența video, desprinsă din discursul Maiei Sandu a fost postată pe Facebook de către fostul candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pe circumscripția 50, Vadim Rotari. Acesta a taxat-o pe fosta sa contracandidată de faptul că nu cunoaște istoria, acuzând-o de dispreț față de popor și istorie.

În cadrul discursului său, Maia Sandu declară că „la 9 mai 1945, se punea capăt celui mai sângeros război, care a distrus milioane de vieți omenești, inclusiv pe pământul nostru.” Chiar dacă, colegul său de fracțiune, Octavian Țâcu pretinde a fi istoric, acesta nu s-a grăbit să îi corecteze textul Maiei Sandu.

Totodată, lidera PAS a declarat că, zeci de mii de basarabeni, au fost nevoiți să lupte unii împotriva altor. Această formulare fiind considerată greșită de către Vadim Rotari, care prezintă drept dovadă o diagramă, care conține datele recensâmântului din 2014, cu privire la apartenența etnică a locuitorilor Republicii Moldova, un infografic în care nu se regăsesc basarabenii și doar moldoveni, români, ucraineni, ruși, găgăuzi și bulgari.

loading...

Comments are closed.