(video) Nota 2 la istorie! Maia Sandu nu cunoaște când s-a încheiat cel de-al doilea război mondial

maia sandu, 9 mai, ziua victoriei, ziua europei, camere la bac, al doilea razboi mondial
 

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, se pare că are probleme cu cunoștințele în domeniul istoriei. În cadrul unui eveniment dedicat zilei de 9 mai, aceasta a declarat că ultima zi de război a fost cea de 9 mai, pe când se cunoaște că 2 septembrie 1945 a fost ziua când a capitulat Japonia.

Se pare că în alte condiții, Maia Sandu ar putea fi distrusă de propria sa armă, camerele de luat vederi de la examenele de Bacalaureat. Pe facebook a apărut un video în care se pun la dubii cunoștințele liderei PAS în domeniul istoriei. Secvența video, desprinsă din discursul Maiei Sandu a fost postată pe Facebook de către fostul candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pe circumscripția 50, Vadim Rotari. Acesta a taxat-o pe fosta sa contracandidată de faptul că nu cunoaște istoria, acuzând-o de dispreț față de popor și istorie.

În cadrul discursului său, Maia Sandu declară că “la 9 mai 1945, se punea capăt celui mai sângeros război, care a distrus milioane de vieți omenești, inclusiv pe pământul nostru.” Chiar dacă, colegul său de fracțiune, Octavian Țâcu pretinde a fi istoric, acesta nu s-a grăbit să îi corecteze textul Maiei Sandu.

Totodată, lidera PAS a declarat că, zeci de mii de basarabeni, au fost nevoiți să lupte unii împotriva altor. Această formulare fiind considerată greșită de către Vadim Rotari, care prezintă drept dovadă o diagramă, care conține datele recensâmântului din 2014, cu privire la apartenența etnică a locuitorilor Republicii Moldova, un infografic în care nu se regăsesc basarabenii și doar moldoveni, români, ucraineni, ruși, găgăuzi și bulgari.

Total
0
Shares
Total
0
Share