Alte știri

(Video) O construcţie imensă din fier, realizată de ingineri moldoveni, a ajuns să fie admirată la Paris !

Pinterest LinkedIn Tumblr

O construcţie imensă din fier, realizată de inginerii unei fabrici din satul Măgdăceşti, a ajuns să fie admirată la Paris, Tokyo şi New York. Lucrarea este formată din zeci de cuburi de metal de diferite dimensiuni şi are o înălţime de opt metri şi o greutate de peste şapte tone. Aceasta le-a plăcut atât de mult străinilor, încât unii dintre ei au comandat copii pentru colecţiile personale, scrie Canal2.md.

Ideea proiectului îi aparţine unui arhitect japonez. Cei care au realizat lucrarea sunt câţiva ingineri moldoveni, aleşi minuţios de către comanditar. Timp de câteva luni, conaţionalii noştri au reuşit să creeze o adevărată operă de artă.

„Oficiul arhitectural care a elaborat proiectul dat a apelat la mai multe companii din Spania, din Portugalia, din Cehia, nu au găsit însă rezultate pozitive în vederea asamblării şi au ajuns până în Chişinău”, a spus managerul companiei, Veaceslav Negru.

Pe lângă faptul că este o construcţie inedită, aceasta este şi una cu greutate, spun realizatorii. „Toată construcţia are şase tone şi jumătate, până la urmă mai adăugăm careva resturi care au rămas, asta va fi la vreo şapte tone şi jumătate care a fost prelucrată”, a comunicat managerul companiei, Veaceslav Negru.

Prima dată, lucrarea a fost prezentată acum patru ani, la o expoziţie de la Paris, unde a stat timp de o lună. „Locul unde a fost expusă, în spatele muzeului Luvru, asta este în centrul Capitalei Franţei şi nu poţi să ajungi, mai ales cu şase camioane împreună, este foarte dificil. Pentru asta de la 12 seara până la cinci dimineaţa am avut acces în piaţă unde am fost escortaţi cu poliţia”, a afirmat managerul companiei, Veaceslav Negru.

Lucrarea în original costă circa trei milioane de euro, iar preţul copiilor nu a fost stabilit deocamdată de către autori.

loading...

Comments are closed.