Social

(video) O tipografie de documente false a fost depistată de polițiști și procurori! Două persoane reținute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două persoane, în vârstă de 20 și 37 de ani, au fost arestate pentru 30 de zile fiind suspectate de comiterea infracțiunii de fabricare și punere în circulație a documentelor oficiale false.

Din luna noiembrie 2018 până în prezent, ofițerii  Direcției investigare a fraudelor economice a INI și cei ai Direcției generale urmărire penală, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup de persoane care, urmărind scopul obținerii unui profit ilicit, ar fi confecționat și vândut mai multe documente oficiale false.

În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate un șir de măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că suspecții, în mai multe locații din mun. Chișinău, având utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecționau și ulterior le înstrăinau contra unui preț stabilit din timp documente oficiale false (cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești).

Ca rezultat al măsurilor întreprinse, la 15 februarie a.c.,  la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate cinci  permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu vădite semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă (blanchete, hârtie și peliculă specială).

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

Făptuitorii au fost reţinuți, iar ulterior, la demersul procurorilor, în privința lor a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării beneficiarilor actelor de identitate falsificate și stabilirii bunurilor obținute pe cale infracțională, în vederea confiscării speciale și extinse a acestora.

loading...

Comments are closed.