Alte știri

(video) Operațiune specială a PCCOCS! Un traficant de droguri reținut cu marfă în valoare de peste 1 milion de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul a 2 luni, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat acțiunile ilegale ale membrilor unei grupări criminale, specializați în transportarea prin contrabandă a drogurilor pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia)-Republica Moldova-Federația Rusă.

Potrivit circumstanțelor elucidate, pentru a desfășura activitatea criminală, membrii grupului criminal au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă.

Astfel, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate de procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu ofițerii IGPF al MAI, la 30.05.2019, la intrare în Republica Moldova a fost stopat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești, condus de un cetățean al R. Moldova și al României, care anterior a mai fost condamnat pentru săvîrșirea de infracțiuni analogice.

În cadrul efectuării percheziției, în automobilul nominalizat, au fost depistate în locuri special amenajate, circa 12 kg de droguri – „hidropon” (marihuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de „hidropon” la un preț de 4 500 de euro.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Totodată, sânt efectuate măsuri speciale de investigație în cooperare cu organele de drept din România, pentru depistarea locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal – care la moment se eschivează de la organul de urmărire penală.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă o pedeapsă pentru săvîrșirea de contrabandă pînă la 10 ani de închisoare, iar pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare pînă la 15 ani.

Comunicat de presă

Pe parcursul a 2 luni, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat acțiunile ilegale ale membrilor unei grupări criminale, specializați în transportarea prin contrabandă a drogurilor pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia)-Republica Moldova-Federația Rusă.Potrivit circumstanțelor elucidate, pentru a desfășura activitatea criminală, membrii grupului criminal au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă.Astfel, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate de procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu ofițerii IGPF al MAI, la 30.05.2019, la intrare în Republica Moldova a fost stopat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești, condus de un cetățean al R. Moldova și al României, care anterior a mai fost condamnat pentru săvîrșirea de infracțiuni analogice. În cadrul efectuării percheziției, în automobilul nominalizat, au fost depistate în locuri special amenajate, circa 12 kg de droguri – „hidropon” (marihuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de „hidropon” la un preț de 4 500 de euro.Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.Totodată, sânt efectuate măsuri speciale de investigație în cooperare cu organele de drept din România, pentru depistarea locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal – care la moment se eschivează de la organul de urmărire penală.În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă o pedeapsă pentru săvîrșirea de contrabandă pînă la 10 ani de închisoare, iar pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare pînă la 15 ani.

Опубликовано Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Понедельник, 3 июня 2019 г.

loading...

Comments are closed.