VIDEO // Operațiunea MAC-2020: Polițiștii au depistat plante de cânepă în curtea casei unui bărbat din Tohatin

Operațiunea MAC-2020, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, în perioada 01iunie-31 august, are drept scop combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor, transmite Telegraph.md

În acest context angajații Inspectoratului Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor desfășurate au depistat în grădina unui locuitor în vârstă de 54 de ani din com. Tohatin, mai multe plante de cânepă. Plantele erau îngrijite de către bărbat, acesta comunicând că crește plantele pentru consum propriu fără scop de înstrăinare.

Toate plantele depistate de forțele de ordine au fost smulse, ridicate și sigilate și îndreptate la CTC-EJ al IGP,pentru a fi supuse expertizei specializate. Este de menționat că bărbatul anterior a fost judecat pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni.

Dacă vă fi găsit vinovat acesta riscă amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau închisoare de până la 1 an

Totodată, Poliția vine cu un apel către cetățeni, să informeze serviciul specializat 112 atunci când observă încălcări de acest gen.

Citește și: Moldova a mai pierdut un dosar la CEDO. Guvernul a fost obligat să achite o despăgubire de 160000 €

Total
0
Shares
Total
0
Share