Politic

VIDEO // PAS refuză audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița privind chestionarul de aderare a Moldovei la UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majoritatea parlamentară a PAS a respins propunerea Partidului „ȘOR” de a include pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului privind audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița, în ceea ce privește chestionarul Comisiei Europene privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Asta deși deputatul Marina Tauber a accentuat că atât opoziția, cât și cetățenii trebuie să știe în ce constă acest document și ce informații conține acesta.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„În data de 11 aprilie 2022, Republica Moldova a primit chestionarul din partea Uniunii Europene, iar completarea acestui document fiind unul dintre primii pași privind obținerea statutului de stat candidat la aderarea la UE. Mai mulți politicieni, experți în domeniu, reprezentanți ai societății civile solicită publicarea chestionarului pentru informarea cetățenilor în legătură cu cerințele care se regăsesc în acest chestionar și pașii pe care țara noastră urmează să-i întreprindă. Prin urmare, solicităm audierea în ședința de plen de astăzi a premierului Natalia Gavrilița, a viceprim-ministrului Nicu Popescu pentru a putea răspunde la întrebările deputaților în ceea ce privește îndeplinirea chestionarului UE”, a menționat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Propunerea privind audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița a acumulat doar 37 de voturi ale deputaților Partidului „ȘOR”, Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar și patru voturi ale parlamentarilor PAS. Cu toate acestea, numărul de voturi a fost insuficient, pentru ca audierea premierului să fie inclusă pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului.

Chestionarul privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană serveşte ca bază pentru negocierile de aderare. Documentul a fost transmis pentru a fi completat de către Uniunea Europeană, ca urmare a cererii de aderare la UE, depusă anterior de autoritățile centrale ale Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.