Alte știri

VIDEO // PAS vrea demiterea lui Alexandr Stoianoglo pentru a-și pune un procuror de buzunar, consideră Vladimir Voronin

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS vrea demiterea lui Alexandr Stoianoglo pentru a-și pune un procuror de buzunar, consideră Vladimir Voronin, liderul PCRM. Declarația fost făcută în timpul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

”Dacă noi punem un procuror de buzunar, atunci e gata cu toate celelalte. Cine poate să judece dacă procurorul general face față? Care este funcția procurorului general? El își îndeplinește funcția, el este persoana superioară care trebuie să monitorizeze respectarea legilor. Eu am răspuns că lor le trebuie un procuror de buzunar, ”куклавод”, să-l pună pe două degete și să-i dea comanda ”fas, pe acesta luați-l, pe acesta luați-l”. Ați auzit declarațiile doamnei (Maiei Sandu – n.r.), că de ce nu sunt dosare împotriva lui Dodon, împotriva lui Voronin? Păi, deschideți dosare de când am început eu activitatea, din 1961, luați și urmăriți toată cariera, toate funcțiile mele, care e problema?!”, a declarat Voronin, menționând că astăzi are mai mare încredere în procurorul general, Alexandru Stoianoglo, decât în declarațiile președintelui Maia Sandu.

”Legea, și ce s-a votat în primă, nu a fost consultată cu Comisia de la Veneția. Acum, aceste legi se află în Strasbourg”, a spus Voronin, fiind convins de faptul că Stoianoglo are caracter și nu va demisiona din funcția de care o deține acum.

loading...

Comments are closed.