Politic

(Video) Pavel Filip, la Lorena Bogza: Familia mea nu are nimic cu monopolul la exportul nucilor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Republicii Moldova vrea să pună capăt speculațiilor lansate de lidera PAS cu 3 luni înainte de alegerile parlamenare. Maia Sandu îl acuză pe Pavel Filip că familia sa ar fi pus monopol pe exportul de nuci din Moldova pe piețile din străinătate.

„Familia mea nu are nimic în comun cu monopolul la exportul nucilor. Cifrele demonstrează acest lucru. În 3 ani opoziția nu a putut găsi nimic dubios în activitatea mea, iar acum, din disperare, probabil, au decis să îmi atace familia. Consider că cele mai mizerabile și josnice sunt atacurile care îi vizează pe cei dragi, care nu au legătură cu politica”, a declarat Pavel Filip la emsiunea ÎnProfunzime cu Lorena Bogza.

Mai mult, premierul a explicat de unde s-au luat aceste zvonuri. Unul din fii săi s-a căsătorit cu o fată, tatăl căreia deține o afacere de uscare a fructelor. În acest contex, opoziția îl acuză pe Filip de afacerile pe care le face acest domn. Premierul a prezentat în cadrul emisiunii dovezi clare că afacerea cuscrului său nu deține nici 20% din volumul de export a miezului de nuncă. Ori, conform legilor economice, monopol pe o piață se consideră atunci când un producător deține mai mult de 30 la sută.

Totodată, Pavel Filip a povestit că agentul economic în cauză activează cu succes deja de 20 de ani și a fost înalt apreciat de oficialii europeni veniți în vizite la Chișinău. Acest lucru contravine total cu declarațiile pe care le-a făcut Maia Sandu tot la emisunea ÎnProfunzime săptămâna trecută.

Varianta video o găsiți mai jos.

loading...

Comments are closed.