(Video) Pavel Filip: PDM a greşit între 7 şi 14 iunie, dar a predat puterea paşnic!

Pavel Filip LIVE, despre planurile pe care le are Partidul Democrat din Moldova, pavel filip la tvr moldova, pdm plahotniuc, 

Fostul premier Pavel Filip spune că PDM a greşit din punct de vedere politic între 7 şi 14 iunie atunci când a continuat să rămână la putere deşi era deja ales un alt guvern. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

Întrebat ce a discutat cu fostul preşedinte al României Traian Băsescu la Bucureşti, Filip a spus că au fost discutate mai mukte subiecte despre situaţia politică din Republica Moldova.
 
Ulterior Pavel Filip a fost întrebat dacă Băsescu îşi menţine declaraţiile de la 7-8 iunie de la TVR MOLDOVA care spunea că PDM şi Vlad Plahotniuc au recurs la o lovitură de stat Pavel Filip a spus: „Eu cunosc acele declaraţii ale domnului Băsescu. Da, domnia sa a reiterat că Partidul Democrat a greşit politic în acea perioadă. Eu îmi amitesc foarte bine acea perioadă când pe de o parte stăteau în picioare hotărârile Curţii Constituţionale, iar pe de altă parte aveam acea presiune care creştea”.
 
Amintim că la 7 iunie după ce Parlamentul a investit Guvernul Sandu, Pavel Filip a semnat decretul de dizolvare a Legislativului şi convocarea alegerilor anticipate. Ulterior toate decretele lui Pavel Filip ca şi hotărârile Curţii Constituţionale din perioada 7-9 iunie au fost abrogate de aceeaşi judecători ai Înaltei Curţi care le-au adoptat.
Total
0
Shares
Total
0
Share