Social

(VIDEO) Persoanele LGBT din Moldova vorbesc despre problemele cu care se confruntă în societatea moldovenească

Pinterest LinkedIn Tumblr

#Fără Filtru este un proiect care are scopul de a povesti despre minoritățile din Republica Moldova, probleme cu care se confruntă în societatea în care trăiesc, modul în care sunt discriminați și mesajul acestora către semeni.

Video-ul este realizat într-o manieră mai #altfel, întrucât mesajul este de a înțelege că acești oameni sunt la fel ca toți, însă nu sunt acceptați de întreaga societate, drepturile lor fiind limitate, scrie Altfel.

În video putem vedea activiști din organizația GenderDoc-m care au avut curajul să ne povestească experiența loc în fața camerei.

Ei ne-au vorbit despre trei lucruri:

  1. Cele mai enervante situații din viață
  2. Despre primul „Coming Out”
    Coming out se referă la procesul de a afirma public și voluntar orientarea sexuală sau identitatea de gen și reprezintă un proces de recunoaștere, acceptare și mărturisire a orientării sexuale sau identității de gen atât față de propria persoană, cât și față de ceilalți.
  3. Un mesaj generală către toți care privesc acest video.

Proiectul este realizat în cadrul programului Erasmus+ „Managing Diversity”, organizat de Armenian Youth Progressive și Jongeren voor Uitwisseling en Begrip (JUB) care a avut loc în Olanda și Armenia, unde participanții noștri au luat locul întâi.

 

loading...

Write A Comment