Alte știri

(video) Plantația de cânepă a unui tânăr din Budești a fost deconspirată de polițiști. Ce pedeapsă riscă acesta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția Capitalei desfăşoară acţiuni de combatere şi descoperire a cazurilor de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic, în cadrul operaţiunii speciale “MAC 2018”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei. Astfel angajaţii Direcției de Poliție mun. Chișinău şi Inspectoratul sectorului Ciocana au depistat 3 000 plante de cânepă ce creșteau pe un teren agricol din comuna Bubuieci.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de un bărbat în vârstă de 40 ani, locuitor a comunei Budești, anterior judecat pentru diverse infracțiuni. Bărbatul a fost condus în Inspectoratul de Poliție Ciocana, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Respectiv plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate, în dependenţă de rezultate, el riscă să fie cercetat penal şi sancţionat  cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Reamintim, că operațiunea “Mac-2018” a fost  iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

loading...

Comments are closed.