Social

VIDEO // Poliția a publicat imaginile cu FEMEIA care ar fi ABANDONAT bebelușul în sectorul Buiucani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția Capitalei solicită ajutorul cetățenilor la identificarea femeii din imagini, cât și la stabilirea locului aflării acesteia. Persoanele care au recunoscut-o, sunt rugate să comunice informaţiile la numărul de contact: 069 296 406

Sursele Deschide.MD apropiate anchetei, au comunicat că oameneii legii presupun că aceasta ar fi femeia care și-ar fi abandonat copilul săptămâna trecută în scara unui bloc de locuințe din capitală.

„Polițiștii au ridicat imaginile de la camerele de supraveghere din zonă, iar după ce au examinat toate materialele au ajuns la concluzia că aceasta ar fi femeia, cel puțin ea ar fi avut un comportament suspect, dar nu cunosc acest fapt cu certitudine. Din acest motiv oamenii legii au solicitat cetățenilor să comunice locul aflării acestora pentru a fi audiată”, a spus sursa.

Este menționat că ieri, Alexei Grosu, șef adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, a declarat că au fost ridicate imaginile camerei de supraveghere din preajma blocului. Detalii despre identitatea femeii care și-a abandonat copilul vor fi prezentate la finalizarea procedurii de identificare.

Lucia Caciuc, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, a menționat că micuțul, care are aproximativ o lună, se află sub supravegherea medicilor. Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autoritățile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă. Dacă nu se va reuși, va fi inițiată procedura de adopție.

„În prezent copilul este bine. În momentul în care medicii vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament din subordinea Direcției”, a notat Lucia Caciuc.

Copilul a fost descoperit, joi seara, într-un cărucior abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. În cărucior era și un bilețel cu data de naștere a copilului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Citește și: ȘOCANT: Șofer din Capitală ar fi tăiat anvelopa altuia în trafic și s-a luat la goană cu cuțitul după el

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.