Politic

(VIDEO) Președintele interimar al R. Moldova, Andrian Candu, l-a învestit în funcție pe noul Ministru al Apărării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eugent Sturza este noul Ministerul Apărării. Decretul a fost semnat de șeful legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

„Domnule ministru vă felicit cu ocazia învestirii în funcția de ministru al Apărării. Ministerul Apărării are nevoie de o conducere funcțională. Sper foarte mult să nu mai avem astfel de situații pentru că instituțiile trebuie să fie funcționale”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.

„Domnule Eugen Sturza bine ați venit în echipa guvernamentală. Îmi pare bine că astăzi s-a pus capăt la criza din sistemul de apărare. Sunteți într-o perioadă de reformare a sistemului de apărare așa că aveți multe sarcini de îndeplinit. Desigur că vă doresc să aveți o bună colaborare cu Uniunea Europeană dar și cu Alianța Nord Atlantică, cu atât mai mult că în decembrie se va deschide la Chișinău un centru de legătură NATO. Reiterez că R. Moldova rămâne o țară neutră”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

„Odată cu preluarea conducerii Armatei Naționale doresc ca R. Moldova să devină din consumator de securitate în furnizor de securitate. Îmi doresc ca să restabilim relațiile cu partenerii externi, relații care s-au înrăutățit în urma crizei din ultima perioadă din sistemul de apărare”, a declarat noul ministrul al Apărării, Eugen Sturza.

Candidatura lui Eugen Sturza a fost propusă președintelui țării pe 12 septembrie 2017 după ce Ministerul Apărării a rămas fără ministru pentru că Partidul Liberal a retras sprijinul politic acordat lui Anatol Șalaru pe 27 decembrie 2016.

 

loading...

Comments are closed.