Politic

VIDEO // Președintele raionului Cahul a fost reținut de CNA, după ce a criticat activitatea Guvernului PAS, spune Vlad Batrîncea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Răfuială politică! Astfel secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea, a calificat reținerea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă. În cadrul unei conferințe de presă, Batrîncea a amintit că recent Marcel Cenușă a declarat public că aleșii locali nu primesc suportul necesar din partea Guvernului pentru a gestiona criza refugiaților.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Zece zile în urmă, în această sală am ieșit în conferință de presă cu doi președinți de raioane, de la Cahul și Ștefan Vodă. Ei au povestit ce a fost realizat, au dat cifre, au zis câte mii de refugiați au trecut pe la ei. Președinții au menționat că au nevoie de ajutor din partea Guvernului, ajutor financiar, tehnico-material. În loc de ajutor ei au primit un răspuns din partea guvernării și azi Marcel Cenușă a fost reținut de CNA pentru 72 de ore. Cenușă este o persoană cu o reputație ireproșabilă și este un exemplu pentru guvernarea noastră, pentru deputații din Parlament. Este ofițer, persoană care are în spate o carieră frumoasă, are autoritate și este respectat în Cahul. Marcel Cenușă niciodată nu a fost în conflict cu legea, a fost omul legii și a apărat ordinea de drept. În ultimii doi ani, de când este la conducerea raionului Cahul, a făcut tot posibilul pentru a ajuta la dezvoltarea raionului„, a declarat Vlad Batrîncea.

Secretarul executiv al PSRM susține că în ultima perioadă, din teritoriu, parvin mai multe plângeri că actuala guvernare amenință aleșii locali ai Partidului Socialiștilor cu dosare politice.

De ce Marcel Cenușă azi este cercetat de CNA și alți președinți de raioane din opoziție sunt supuși presiunilor? entru că sunt socialiști. Zilnic, reprezentanții guvernului în teritoriu, acei căror le-au mărit bugetul cu peste 200 de milioane de lei, amenință președinții de raioane și reprezentații APL și încearcă să pună presiuni ca ei să se subordoneze politic lor sau partidului de guvernare. Sunt utilizate metodele lui Plahotniuc, dacă nu te subordonezi, CNA vine după tine„, a declarat Batrîncea.

Vlad Batrîncea a condamnat ferm reținerea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, și a cerut eliberarea acestuia.

loading...

Comments are closed.