Externe

(video) Prima vizită oficială a dictatorului Kim Jong Un în afara țării de când e președinte al Coreei de Nord

Pinterest LinkedIn Tumblr

Postul oficial de radio din Coreea de Nord a confirmat miercuri că liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a efectuat o vizită la Beijing, la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, informează Yonhap.

Şi Xinhua a relatat pe larg despre dialogul între cei doi şefi de stat. Cu această ocazie, Kim a confirmat pentru prima oară personal intenţia sa de a se întâlni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, potrivit Agerpres.

LuniȘ Tren blindat în China – Kim Jong Un ar fi putut vizita Beijingul. Un tren misterios care a sosit luni în capitala Chinei luni a stârnit zvonul că liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut o vizită surpriză la Beijing. Cu toate acestea, nu a existat nicio informație potrivit căreia Kim Jong Un ar fi plănuit vizita în China, scrie Fox News. Trenul ar fi putut traversa nord-estul orașului chinezesc de graniță Dandong și l-ar fi putut transporta pe despotul nord-coreean, relatează publicația japoneză Kyodo News. Trei surse au confirmat publicației Bloomberg News faptul că Kim a vizitat Beijingul, mai multe informații nefiind însă precizate.

China a fost unul dintre cei mai importanți aliați ai Coreei de Nord, însă relațiile s-au răcit datorită campaniei lui Kim Jong Un de dezvoltare a armelor nucleare și rachete cu rază lungă de acțiune.

La Beijing, Kim a susţinut că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) este hotărâtă să transforme legăturile inter-coreene într-o relaţie de reconciliere şi cooperare, informează agenţia chineză de presă Xinhua.

„Problema denuclearizării peninsulei coreene poate fi rezolvată dacă Coreea de Sud şi Statele Unite răspund eforturilor noastre cu bunăvoinţă, creează o atmosferă de pace şi stabilitate, luând în acelaşi timp măsuri progresiste şi sincronizate pentru realizarea păcii”, citează agenţia din declaraţiile liderului nord-coreean. RPDC este dispusă să dialogheze cu SUA şi să participe la un summit bilateral”, a declarat el.

Kim urmează să aibă o întâlnire cu președintele sud-coreean Moon Jae-in la sfârșitul lui Aprilie, și o întâlnire cu președintele american, Donald Trump, în Mai.

loading...

Comments are closed.