Politic

(video) Probe video care o contrazic pe Maia Sandu! Poliția lui Năstase a asigurat securitatea în cadrul vizitei lui Șoigu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sâmbătă, la Chișinău a fost într-o vizită, ministrul Apărării din Federația Rusă, Serghei Șoigu. Versiunea oficială, enunțată de Maia Sandu, a fost că vizita dată ar avea un caracter privat, iar Guvernul în nici un caz nu îi va oferi un statut oficial. Totodată, foarte multe automobile de poliție, au urmărit ca securitatea oficialului rus, să fie la un nivel cât mai înalt.

Fiind întrebată de jurnaliști, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că nu au existat nici un fel de cheltuieli pentru vizita lui Serghei Șoigu din partea Guvernului, iar măsuri de securitate, nu s-au întreprins. Sandu a spus că Ministerul de Interne nu a oferit sericii de acest fel.

Cu toate acestea, într-un live pe Facebook, veteranul războiului de pe Nistru, Ghenadie Cosovan, a filmat cum totuși poliția asigură securitatea lui Șoigu. Astfel, la data de 25 august, angajații Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, subordonate MAI-ului, stau la aeroport, pentru a asigura trecerea sigură a ministrului rus, Serghei Șoigu.

Acesta a amintit că în pofida faptului că Maia Sandu a spus că va fi vorba despre o vizită neoficială, una privată, forțele de ordine au împânzit drumul de la aeroport cu automobile a poliției.

Mai mult de atât, unul dintre polițiști care ar fi asigurat ordinea publică, a recunoscut că este așteptată o delegație la Chișinău. Deși, în acea zi, la acea oră nu au venit la Chișinău cu vizite oficiale, reprezentanți ai altor state. Și alte informații nu vor fi oferite.

În cele din urmă, când veteranul de război a strigat spre autocarul în care se afla Șoigu „Ocupantul trebuie să plece înapoi la Moscova”, acesta a fost bruscat de către polițiștii care nu îi permiteau să filmeze autocarul însoțit de sirene, în interiorul căruia se găseau drapele ale Federației Ruse.

loading...

Comments are closed.