Alte știri

VIDEO // PSRM critică scumpirea pâinii: „E pâinea noastră cea de toate zilele, iar cineva și-a băgat nasul politic și încearcă să arunce vina asupra altcuiva”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce unele companii de panificație au scumpit pâinea, deputații socialiști au transmis că sunt nemulțumiți și că la mijloc ar fi jocuri politice. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

„Unii actori politici, cei de la PAS mai ales, încearcă să vorbească despre prețul la pâine. Ca urmare a unei analize, în luna martie, prețul la făină, de categoria I era de 6-6,50 lei, astăzi, prețul la făină este de 5,60-5,80, respectiv a scăzut. Totodată, prețul la grâu este în scădere. În luna martie, au fost eliberate la cinci întreprinderi de morărit peste 5 mii de tone, la nouă companii de panificație, practic 7 mii de tone. Astăzi în stoc mai avem aproximativ 50 de mii de tone. Noi suntem asigurați până la roada viitoare cu făină și grâu pentru aprovizionare cetățenilor cu pâine.

Ce se întâmplă la ziua de astăzi? Trei companii au crescut prețul la pâine concomitent. Nu știm dacă sunt înțelegeri de cartel. Are miros politic? Cred că da. Guvernul este în exercițiu, Parlamentul este dizolvat, unica instituție cu acte în regulă este Președinția. În campania electorală s-a făcut un șir de promisiuni, controlați situația. E pâinea noastră cea de toate zilele, iar cineva și-a băgat nasul politic și încearcă să arunce vina asupra altcuiva. Noi nu vom sta cu mâinile în șolduri și să ne uităm cum cineva face revoltă socială pe baza pâinii. Opriți toate prostiile”, a declarat socialistul Radu Mudreac.

Sursa: replicamedia.md

loading...

Comments are closed.