VIDEO // Ratingul lui Năstase și Maia Sandu, motiv de ceartă între PAS și Platforma DA. Popșoi: “Nu contează la cine era mai mare în 2016”

Alexandru Slusari, Mihai Popșoi, PAS, Platforma DA, PPDA, candidat unic alegeri prezidentiale, alegeri 2020, A2020, alegeri, candidat unic alegeri prezidentiale, Andrei Nastase, Maia Sandu, cearta in blocul ACUM

Spiritele s-au încins ieri în cadrul emisiunii “Politica” de la TV8, când jurnalista Natalia Morari a abordat subiectul viitorilor candidați pentru alegerile prezidențiale ai partidelor PAS și Platforma DA. Discuția dintre deputații Slusari și Popșoi s-a transformat într-o ceartă, motivul fiind ratingul mic al lui Năstase din prezent și ratingul mare pe care-l are acum Maia Sandu, dar îl avea mic în 2016, când Năstase a cedat în fața liderei PAS.

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a amintit că în anul 2016, atunci când Năstase s-a retras în fața Maiei Sandu, ratingul acestuia era mult mai mare decât al liderei PAS, motiv pentru care acum, Maia Sandu, ar trebui să nu candideze pentru funcția de președinte, dar să fie identificat un candidat unic, dar apolitic și apartinic, așa cum a propus Andrei Năstase.

Această idee a fost însă respinsă categoric de Mihai Popșoi, care a declarat că dacă în prezent Andrei Năstase ar avea ratingul Maiei Sandu, iar Maia Sandu ratingul de 2% al lui Năstase, atunci liderul Platformei DA nu s-ar retrage în favoarea unui candidat apolitic și apartinic.

Slusari nu a fost de acord cu fostul său coleg din fostul bloc ACUM, declarând că mai mulți oameni deja i-au sugerat că un potențial candidat unic al partidelor PAS, Platforma DA, dar și altele, ar putea fi jurnalistul și actorul, Constantin Cheianu.

De cealaltă parte, activistul civic, Valeriu Pașa, a declarat că Platforma DA pur și simplu nu dorește ca Maia Sandu să candideze pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Ipoteza lui Pașa a fost susținută de Mihai Popșoi, care l-a întrebat pe Slusari de ce înainte de alegerile locale din Chișinău, Platforma DA nu a propus să fie identificat un candidat unic apolitic și apartinic, dar a candidat Andrei Năstase.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu TAIE elanul prezidențial al lui Năstase: “Sondajele vor arăta cine trebuie să fie candidatul unic”

Total
0
Shares
Total
0
Share