VIDEO // Rețea de trafic de droguri prin Telegram, destructurată de Poliție: 100 de grame de hașiș și zeci de carduri bancare confiscate

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de realizarea substanțelor narcotice.

În timpul documentării, timp trei luni, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației ”Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin rețelele de plăţi electronice.

În urma măsurilor speciale de investigație și acţiunilor de urmărire penală a fost deconspirată activitatea infracțională a unui bărbat de 27 de ani din capitală, care a creat și administrat un canal din aplicația Telegram specializat în comercializarea substanțelor narcotice.

În timpul percheziției la domiciliul suspectului oamenii legii au depistat și ridicat zeci de carduri bancare emise pe numele persoanelor terțe și telefoane mobile.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, polițiștii au depistat un loc ascuns în extravilanul satului Tohatin din mun. Chișinău, de unde a fost ridicat un pachet cu aproximativ 50 de grame cu hașiș.

Totodată, polițiștii au observat două persoane cu un comportament suspect. Cei doi, un bărbat de 24 de ani și o femeie de 21 de ani nu au putut explica motivul și scopul aflării lor în extravilan.

De la ei polițiștii au ridicat 50 de grame de hașiș, pachețele a câte un gram de substanță vegetală uscată asemănătoare cu canabisul și telefoane mobile.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar femeia se cercetează în libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii continuă să efectueze măsuri speciale de investigație pentru stabilirea implicării altor persoane în activitatea infracțională.

Total
0
Shares
Total
0
Share