Social

(VIDEO) Riscă 15 ani de pușcărie! Un funcționar public implicat în circulația ilegală de droguri în proporții deosebit de mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul „SUD”, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI, au efectuat percheziții în raionul Cahul, satul Crihana Veche, în rezultatul căreia au fost reținute două persoane, bănuite în circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții deosebit de mari, de către un grup criminal organizat.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate 17 tufe de plante de cânepă cultivată și 7 containere din plastic pline cu cânepă uscată și prelucrată cu o cantitate totală de aproximativ 40 kg.

E de menţionat că urmărirea penală pe caz a fost începută în luna ianuarie anul curent, iar conform materialelor cauzei penale, persoanele implicate în circulația drogurilor, cultivau plantele de cânepă într-o seră improvizată, amplasată în propria grădină. Totodată, s-a constatat că una din persoanele reținute este un funcționar public, și anume consilier al primăriei din satul Crihana Veche, raionul Cahul.

 

 

 

 

 

În prezent, față de persoanele reținute au fost înaintate demersuri în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

De asemenea, mai multe persoane au fost anunțate în căutare, în vederea stabilirii locului aflării și reținerii acestora. În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

loading...

Write A Comment