Social

VIDEO // S-au ÎNCHIS patru baruri după ce PRIMARUL nu a mai dat ajutoare sociale mai multor localnici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o comună din Iaşi au fost închise patru din cele cinci baruri, iar în locul lor sunt magazine mixte, după ce primarul nu a mai dat ajutoare sociale.

Neavând ce face, oamenii au început să muncească.

„Au banul lor şi nu mai dau banii pe băutură, că toţi banii erau la crâşmă”, spune edilul.

În comuna Costuleni, din judeţul Iaşi, din cinci baruri a mai rămas doar unul. Două s-au închis şi două s-au transformat în magazine mixte, după ce, de doi ani, numărul asistaţilor sociali, cei care erau clienţi fideli ai barurilor, a scăzut dramatic. Din toţi cei care primeau alocaţie de la primărie, doar 2% mai sunt acum pe statul de plată.

Viorel Ursu a avut un magazin deschis timp de 19 ani, în comuna Costuleni, iar pe lângă produsele alimentare şi cele metalo-chimice pe care avea la vânzare, la magazinul lui Viorel Ursu oamenii puteau să se servească şi cu un pahar cu băutură. Acum este închis, pentru că nu mai are cine cumpăra alcool, nici măcar „pe caiet”.

„Magazinul este practic închis de vreun an de zile. Nu prea am mai avut clienţi. Au decedat foarte mulţi pensionari şi nu prea mai aveam vânzare, iar asistaţii sociali veneau şi ei, că oricum treceau prin zonă. Dădeam şi pe caiet, sigur că dădeam pe caiet, că altfel nu aveau bani. Lăsau cam 100 de lei pe lună, din 200 cât primeau ajutor social, de unde să dea mai mult?”, a povestit, pentru corespondentul MEDIAFAX, Viorel Viorel Ursu.

Pe magazinul său este, acum, lacăt pus pe uşă.

 

 

loading...

Comments are closed.