VIDEO // Serbia începe astăzi campania de imunizare cu vaccinul rus ”Sputnik V”

 

La fel ca în multe alte țări, primii oameni care primesc preparatul ar trebui să fie cei care se află în ”grupurile de risc” – medicii și vârstnicii din casele de bătrâni, transmite Telegraph.md, cu referire la Sputnik.md

Ministerul Sănătății din Serbia a declarat că, în decurs de o săptămână, în țară va începe imunizarea cu vaccinul rus ”Sputnik V” împotriva COVID-19.

Peste două mii de doze sunt planificate să fie administrate în prima etapă, relatează RIA Novosti.

“Planificăm să vaccinăm aproximativ 11 mii de persoane până la sfârșitul săptămânii, vom trimite jumătate din doze lucrătorilor medicali, iar cealaltă jumătate – centrelor gerontologice și instituțiilor de protecție socială”, a declarat secretarul de stat sârb pentru sănătate, Mirsad Đerlek.

Primul lot de vaccin rusesc a sosit în Serbia pe 30 decembrie.

“În decurs de o săptămână vom folosi și cele 2,4 mii de doze de vaccin rusesc ”Sputnik V”, probabil, o parte din ele va fi trimisă spre administrare deja mâine”, a spus Đerlek.
Începând cu 24 decembrie, în țară a început imunizarea cu preparatul americano-german produs de Pfizer și BioNTech.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a promis că el, prim-ministrul Ana Brnabić și ministrul muncii și al protecției sociale, Darija Kisić-Tepavčević, se vor vaccina cu vaccinuri de la diferiți producători pentru a ”întări încrederea cetățenilor în vaccinuri”.

Citește și: Președintele Armeniei s-a infectat cu coronavirus

Total
0
Shares
Total
0
Share