(Video) Sergiu Sîrbu propune ridicarea imunității tuturor deputaților! ACUM și PSRM au refuzat

Sergiu Sîrbu propune ridicarea imunității tuturor deputaților, ACUM și PSRM au refuzat, sergiu sirbu la tribuna parlamentului, partidul democrat din moldova, maia sandu guvern, igor dodon presedentie, socialistii ion ceban, 

Deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, propune procurorilor să solicite ridicarea imunității parlamentare tuturor aleșilor poporului. Potrivit lui, doar astfel deputații vor fi egali în fața legii. El a declarat în cadrul ședinței de azi a Parlamentului că PDM a inițiat de mai multe ori procedura de lipsire a imunității parlamentare pentru deputați, însă socialiștii și unii dintre parlamentari din blocul ACUM care au activat în legislativul precedent, au refuzat să susțină această inițiativă.

Sîrbu s-a referit și la modificarea Legii cu privire la procuratură care permite președintelui Republicii Moldova desemnarea unui procuror general interimar. Potrivit lui, această inițiativă urmărește scopul de a se răfui cu opoziția. În acest sens, Sîrbu a propus ca procurorii să solicite ridicarea imunității tuturor deputaților sau votarea propunerii PDM privind lipsirea imunității pentru ca toți parlamentarii „să fie egali în fața legii”. Totodată, democratul a acuzat actuala guvernare de tentativă de uzurpare a puterii în stat.
 
Ulterior, Partidul Democrat a venit cu un comunicat în care a acuzat coaliția PSRM-PAS-PPDA de supunerea politică, prin instalarea în funcții a oamenilor lor de încredere, instituțiile care trebuie să acționeze independent.
 
„Astăzi, fără nici o consultare cu Comisia de la Veneția și fără ca să dezbată proiectul de lege, să-l prezinte tuturor deputaților din timp, au votat în lectură finală noua lege cu privire la Procuratură. Știți ce au votat de fapt? I-au dat dreptul președintelui țării, Igor Dodon, să numească un procuror general interimar pe un termen nedeterminat și au eliminat Consiliul Superior al Procurorilor din proces. Astfel, își numesc omul lor la Procuratura Generală, fără nici un fel de concurs. Asta înseamnă în viziunea coaliției PSRM-ACUM „eliberarea justiției”? Asta e transparența, meritocrația, corectitudinea despre care ne-au tot povestit în discursurile lor politice?”, se menționează în comunicat.
Total
0
Shares
Total
0
Share